Здравейте ! Някой да е отчитал  "Програма за насърчаване на предприемачество сред безработни лица" ? :
 Въпроса ми е : С получените суми от Бюро по труда  за направени разходи по проект на практика кое лице се облага с данък Юридическото или Физическото ? Защото разходните фактури са издадени на ЮЛ , са изплатени на ФЛ. 
Здравейте!
Имам следния въпрос.
Дружество "А", което през 2014 и 2015 година е заплащал дълг по договор за банков кредит/като съдлъжник/ на друго дружество "В" . През 2015 г. дружество "В" е заличено в търговския регистър /поради несъстоятелност./. Съответно за дружество "А"  финансовите средства стават несъбираеми. Счетоводно съм ги отчела като разход със записване сметка 699/499 -10000 лв. По този начин се формита счетоводна загуба Но незнам дали това е и загуба/разход ,който е признат  и за данъчни цели.
Трудовия договор си е трудов договор, ЗП си е друго мин.240лв ,но може и на 420лв. решението си е ваше.....
Не ..... Договор за покупко -продажба .....:)  Кат си купите кола от физ.лице ще му удържите ли данък ....
И гледайте през периода от подаваде до приключване на прочедурата  да нямате задължения, защото ще ви зашлевят с глоба .... А в противен случай само с предупреждение за нарушение като първо ..... :wink1:
 Ако има още лутащи се кат мен до скоро ...... :rofl:   Срока за подаване на декларация е 30.01.2013 .... В различните общини работят с различни образеци/ 2 са/, който повече им харесва  ;D имайте предвид,че отпада 30 % данък за доплащане. Плаща се и се подава само реално отчетените нощувки .....според тарифата на общината .....